Eis: 30 maanden cel wegens vervalsingen

DEN HAAG, 18 JULI. Officier van justitie H. van Verschuer heeft gisteren bij de rechtbank in Den Haag 30 maanden cel waarvan zes voorwaardelijk geëist tegen een 51-jarige man uit Egypte.

De man die sinds 1973 in Nederland woont, wordt ervan verdacht valse ambassadestempels op uitvoerdocumenten voor vlees te hebben gezet. Het vlees was bestemd voor islamitische landen. Ondernemingen schakelden het bedrijfje van verdachte, de United Air Dutch Chamber of Commerce in Den Haag in om papieren voor handel met islamitische landen te legaliseren. “In plaats van de ambassades, zette hij zelf oude of vervalste stempels op de formulieren”, aldus Van Verschuer. Het ging met name om handel met Saoedi-Arabië en daarnaast Koeweit, Egypte en Libanon. Hij zou ook certificaten hebben afgegeven die inhielden dat vlees op de islamitische wijze geslacht was. Volgens de officier van justitie betaalden sommige bedrijven hem jaarlijks twintig tot dertig mille voor zijn bemiddeling.