Duif vliegt "business class' naar Londen

SCHIPHOL, 18 JULI. Een vier jaar oude Nederlandse duif, die onlangs voor 3,5 ton van eigenaar wisselde, wordt dinsdag business class vanaf Schiphol naar Londen-Gatwick gevlogen.

De duif krijgt tijdens de vlucht een speciale maaltijd geserveerd, en wordt na aankomst in Londen met een Rolls Royce naar zijn nieuwe eigenaar vervoerd. Transavia verzorgt de VIP-lijndienstvlucht. Dat heeft Transavia vrijdag bekendgemaakt. De duif, die door de nieuwe eigenaar al de “Invincible Spirit” is gedoopt, wordt door de Nederlandse verkoper uit Waalre, in een speciaal voor de reis vervaardigde doos meegenomen. Het record-aankoopbedrag zal bij het Guinness Book of Records worden aangemeld. Volgens de verkoper is nooit eerder een dergelijk bedrag betaald voor een duif. “De Invincible Spirit” was onlangs winnaar van de internationale wedvlucht Barcelona.