Drie doden bij rellen in Algerije

Niet bekend

In het officiële communiqué dat gistermiddag werd uitgegeven staat, dat “in het kader van de noodtoestand (die op 9 februari werd afgekondigd) het openbare gezag vastbesloten is aan elke samenscholing en elke verstoring van de openbare orde een einde te maken”.

Legerhelikopters cirkelden gistermiddag boven de hoofdstad na het vrijdagmiddagggebed, toen demonstranten barricades van brandende banden oprichtten. Het leger verspreidde de demonstranten, lostte verscheidene malen waarschuwingsschoten en arresteerde zowel in Algiers als in Oran verscheidene aanhangers van het FIS. De manifestanten schreeuwden leuzen voor het FIS en tegen de veroordeling van zijn leiders. Die kregen eerder deze week door een militair tribunaal gevangenisstraffen opgelegd van vier tot twaalf jaar. (AFP)