Buiteling

Piet Raymakers, die over twee weken in Barcelona tijdens de Olympische Spelen één van de steunpilaren van de Nederlandse springruiterploeg moet zijn, maakte gisteren in het eerste onderdeel van de strijd om de nationale titel een lelijke buiteling op de eerste de beste hindernis van het jachtspringen.

Raymakers, die niet zijn Olympische paard Ratina Z maar Rinnetou Z gezadeld had, stond echter snel weer op en vervolgde na wat strubbelingen met het weerbarstig geworden paard zijn rit verder zonder mankeren. Het gevolg van de onverwachte valpartij was wel, dat Raymakers zijn aspiraties om Nederlands kampioen te worden, direct kon begraven. Hij staat in het voorlopige klassement 26ste en laatste met ruim 29 strafpunten achterstand op leider Rob Ehrens, die met GT Macho KB het snelst over de twaalf hindernissen was gegaan.