Vrouw mag niet diaken worden

DEN HAAG, 17 JULI. M.M. van Lieshout-van Asseldonk uit Volkel, die van bisschop Ter Schure van Den Bosch geen toestemming heeft gekregen om de diakenopleiding te volgen, heeft ook bot gevangen bij de Commissie gelijke behandeling van mannen en vrouwen bij de arbeid.

De bisschop heeft bij zijn afwijzing geen onderscheid naar geslacht gemaakt dat in strijd is met de Wet gelijke behandeling voor mannen en vrouwen, aldus deze onafhankelijke commissie die een oordeel geeft over vermeende overtredingen van de Wet gelijke behandeling. Eerder verklaarde de rechtbank van Den Bosch het verzoek van Van Lieshout om toegelaten te worden tot de diakenopleiding van het bisdom niet ontvankelijk. Volgens de rechtbank had de vrouw uit Volkel niet het bisdom en het seminarie moeten dagvaarden, maar de bisschop zelf. Daarna spande zij een procedure aan tegen bisschop Ter Schure.