Schoonmaakactie in Botlek zonder stank afgerond

ROTTERAM, 17 JULI. Een grote schoonmaakactie, afgelopen nacht, in een vorige week uitgebrande loods van het chemisch bedrijf Elf-Atochem in de Botlek is vanmorgen zo goed als afgerond.

De verwachte stankgolf is daarbij uitgebleven. Alleen een bewoner van Poortugal belde kort na twaalf uur de Milieudienst Rijnmond met klachten over een sterke uien- en knoflooklucht. Vorige week donderdag na de brand, waarbij grote hoeveelheden zwaveldioxide en zoutzuur vrijkwamen, werd de dienst overstroomd met klachten over stank. Dat was ook de reden voor de grote schoonmaak, die werd uitgevoerd door het bedrijf Tankcleaning Rotterdam. Volgens een woordvoerder van de Milieudienst Rijnmond is de overlast beperkt gebleven door onder meer de gunstige wind en het late tijdstip waarop de operatie begon. De restanten chemicaliën die na de brand overbleven, zullen in vaten worden afgevoerd naar de Afvalverwerking Rijnmond om daar te worden verbrand.