Dode door vallend decor bij opera

MADRID, 17 JULI. Tijdens een repetitie van de opera Otello van Verdi is gisteravond in Sevilla een dode gevallen en zijn meer dan dertig mensen gewond geraakt, van wie vier ernstig.

Alle verongelukte personen, op één na, zijn lid van het koor van de Opéra de la Bastille in Parijs. Zij waren bezig met de voorbereidingen voor een operauitvoering die morgen in het theater van de Maestranza in première zou gaan, toen een groot deel van het decor vanuit de toneeltoren op het podium neerstortte. De 39-jarige zangeres Annick Josette Luce-Taffary was op slag dood. De voorstelling was georganiseerd door de commissaris van het Franse paviljoen op de Wereldtentoonstelling. De hoofdrol zou worden vervuld door de tenor Placido Domingo, die op het moment van het ongeval niet aanwezig was. Niet alleen de getroffen opera maar ook een aantal andere festiviteiten op en om de Expo zijn onmiddellijk afgelast. Er is een gerechtelijk onderzoek naar de toedracht begonnen, waarvan de uitslag nog enige dagen op zich kan doen wachten. Vast staat echter, dat Franse technici van het gezelschap verantwoordelijk zijn geweest voor de opbouw van het decor. Volgens sommige berichten zouden de meegebrachte stukken te groot zijn geweest voor het toneel in het pas onlangs geopende theater aan de Guadalquivir.