Bescheiden winst Time Warner tweede kwartaal

Het Amerikaanse media- en amusementsconcern Time Warner heeft over het tweede kwartaal van dit jaar een winst behaald van 9 miljoen dollar tegen een verlies van 32 miljoen dollar in dezelfde periode van het vorig jaar.

Per aandeel resulteerde dit, na betaling van stockdividend op preferente aandelen, in een verlies van 1,59 dollar.

Time Warner zette in het afgelopen kwartaal voor een bedrag van 3,1 miljard dollar (5,2 miljard gulden) om tegen 2,85 miljard dollar in het tweede kwartaal van vorig jaar. Over de eerste zes maanden van dit jaar bedroeg de omzet 6,1 miljard dollar (10,2 miljard gulden) tegen 5,7 miljard dollar in de eerste helft van 1991.

Over de eerste zes maanden werd per aandeel een verlies van 3,20 dollar geboekt. In dezelfde periode van 1991 was het verlies 6,48 dollar per aandeel.

Time Warner lijdt zwaar onder de extreem hoge rentekosten die zijn ontstaan door de met geleend geld bereikte fusie tussen Time en Warner Communications in 1989. Over de eerste jaarhelft bedroegen de kosten 442 miljoen dollar (742,6 miljoen gulden) tegen 494 miljoen dollar in dezelfde periode van 1991. De fusie zadelde Time Warner op met een schuld van 11 miljard dollar (20 miljard gulden).