Prof. H. Daalder gaat biografie van Drees schrijven

Prof.dr. H. Daalder heeft van het Prins Berhard Fonds opdracht gekregen het leven van ex-premier W. Drees te boek te stellen.

Drees, die in 1988 op 101-jarige leeftijd overleed, had Daalder ooit zelf verzocht zijn politieke biografie te schrijven. Daalder zal het komend anderhalf jaar archiefonderzoek verrichten en verwacht dat zijn werk eind 1996 zal zijn voltooid.

Daalder werd in 1963 hoogleraar politieke wetenschappen aan de rijksuniversiteit te Leiden. Hij heeft veel met W. Drees te maken gehad. Op verzoek van Drees redigeerde hij in 1965 diens "De vorming van het regeringsbeleid' en in 1976 "Drees 90: geschriften en gesprekken'.

In 1988 publiceerde hij - als redacteur samen met N. Cramer - het biografische boekje: "Willem Drees'. Bij zijn emiritaat werden de belangrijkste artikelen van Daalder gebundeld in het lijvige boek "Politiek en historie, opstellen over Nederlandse politiek en vergelijkende politieke wetenschap'.