Motorola's eerste zes maanden hoger

De Amerikaanse chipsfabrikant en producent van elektronische apparatuur Motorola heeft de winst over de eerste helft van het jaar vergroot met 16 procent tot 273 miljoen dollar, overeenkomende met 2,05 dollar per aandeel.

De omzet nam toe van 2,81 tot 3,14 miljard dollar (5,3 miljard gulden). In het vierde kwartaal van het lopende jaar zal een buitengewone last van 190 tot 300 miljoen dollar op de resultaten drukken in verband met wijzigingen in de boekhouding met het oog op uitkeringen aan gepensioneerden.

Philips heeft onlangs met Motorola een gezamenlijke onderneming opgezet voor het assembleren van klein-signaal transistors en diodes in Maleisië. De eerste produktie is gepland voor eind 1993. Philips en Motorola zullen de komende vijf jaar samen ongeveer 50 miljoen dollar in het nieuwe bedrijf investeren.