American Airlines vliegt in rode cijfers

Als gevolg van de luchttarievenoorlog heeft AMR Corporation, de moedermaatschappij van American Airlines, over het tweede kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 166 miljoen dollar.

Vorig jaar was er een winst van 10 miljoen dollar ofwel 15 cents per aandeel over dezelfde periode. De omzet steeg van 3,19 tot 3,59 miljard dollar. De directie wijt de verliescijfers aan de moordende concurrentie met prijzen van vliegtickets die op de transatlantische routes en in de Verenigde Staten de inkomsten van de meeste vliegmaatschappijen sterk doet dalen. Afgezien daarvan werd in het afgelopen kwartaal 109 miljoen dollar afgeschreven op verliesgevende activiteiten terwijl 9 miljoen dollar moest worden terugbetaald aan passagiers wegens een gerechtelijke uitspraak.