L. Kroon nieuwe commandant van marine-eskader

Commandeur L. Kroon (49) wordt commandant van het eskader van de Koninklijke Marine. Het bevel van het eskader wordt vrijdag in Den Helder aan hem overgedragen door de huidige commandant, schout-bij-nacht A. van de Sande. Kroon wordt bij die gelegenheid bevorderd tot schout-bij-nacht.

Het eskader is de grootste varende eenheid van de Koninklijke Marine en bestaat uit een wisselend aantal fregatten en bevoorradingsschepen. Op dit moment bestaat het eskader, dat vandaag terugkeert van oefeningen in het Caraïbisch gebied en de Oostkust van de Verenigde Staten, uit het geleide wapenfregat Tromp, het bevoorradingsschip Zuiderkruis en de fregatten Van Kinsbergen en Witte de With.

Commandeur Kroon is thans sous-chef plannen bij de Marinestaf en is commandant geweest van diverse mijnenbestrijdingsvaartuigen en het fregat Callenburgh. De aftredende eskadercommandant ir. A. van de Sande (52) wordt midden augustus marine-attaché op de Nederlandse ambassade in Washington.