Griekse minister nipt ontsnapt aan aanslag met granaat

ATHENE, 15 JULI. De Griekse minister van financiën, Ioannis Palaiokrassas, en zijn vrouw zijn gisteren ternauwernood ontsnapt aan een aanslag met een mortiergranaat die werd gepleegd in de directe omgeving van het Plein van de Constitutie.

De minister was met vrouw en aanstaande schoonzoon juist bij zijn ministerie in de auto gestapt en dank zij de bepantsering van zijn auto, kwam hij er af met enkele lichte verwondingen aan zijn gezicht. De granaat schampte zijn auto en raakte een andere auto die in brand vloog. Een toevallige voorbijganger die de straat overstak, werd gedood en verscheidene andere personen raakten gewond. Volgens de politie heeft de linkse guerrilla-organisatie 17 November de verantwoordelijkheid voor de aanslag op zich genomen, die werd uitgevoerd vanaf de eerste verdieping van een kantoorpand. Door acties van de beweging die sinds 1975 actief is, zijn achttien personen om het leven zijn gekomen. (Reuter)