Artsen Kampen blijven tegen fusie stadsziekenhuis

KAMPEN, 15 JULI. De huisartsen in Kampen blijven zich verzetten tegen de integratie van het Kamper Stadsziekenhuis en ziekenhuis De Weezenlanden in Zwolle.

Een gesprek tussen B en W van Kampen en een afvaardiging van huisartsen is gisteren afgebroken. De artsen hebben vorige week in een open brief hun ongenoegen getoond over de voorgenomen integratie van het Kamper hospitaal en ziekenhuis De Weezenlanden. Zij zijn bang dat het Stadsziekenhuis zijn functie als basisziekenhuis in de streek verliest. Het ziekenhuis in Kampen is bij doorgang van de plannen door de week alleen geopend van 's morgens acht tot 's avonds zes, zo zeggen de artsen. Dat betekent dat op andere tijden en in het weekeinde geen spoedgevallen kunnen worden behandeld. Het Kamper Stadsziekenhuis is tot integratie gedwongen door staatssecretaris Simons (volksgezondheid) na een vernietigend rapport van de Inspectie voor de Volksgezondheid. Het bestuur van het ziekenhuis heeft tot 1 oktober de tijd gekregen om een door alle betrokken partijen goedgekeurde intentieverklaring tot een fusie op te stellen. Het ziekenhuis heeft tot die datum een tijdelijke erkenning gekregen van Simons. Morgen praten huisartsen en B en W verder over het conflict met betrekking tot de toekomst van het Stadsziekenhuis in Kampen.