Structurele stijging woningzoekenden

ROTTERDAM, 14 JULI. Voor het eerst sinds de oorlog is er sprake van een alarmerende en structurele stijging van het aantal ingeschreven woningzoekenden.

Dat stelt de directeur van de Nationale Woningraad, N. van Velzen, bij de presentatie van het onderzoek van de woningraad naar de stijging van het aantal ingeschreven woningzoekenden bij 150 grote verhuurders. Wachttijden van twee jaar en langer zijn niet uitzonderlijk, zo blijkt uit het onderzoek. Uit het onderzoek blijkt verder dat het aantal ingeschreven woningzoekenden landelijk in enkele jaren is toegenomen met 25 procent. Er zijn grote verschillen tussen provincies en gemeenten. Zo melden woningcorporaties in Overijssel een groei van het aantal woningzoekenden van 52 procent, die in Noord-Brabant 27 procent. In Friesland en Zeeland is van toename geen sprake.