Paul van Vliets zomerserie blijft in Circustheater

SCHEVENINGEN, 14 JULI. Het Circustheater in Scheveningen, dat volgend jaar wordt verbouwd tot permanent musicaltheater, blijft vooralsnog bereid ruimte te maken voor de traditionele zomerseries van Paul van Vliet.

De cabaretier speelt er zijn nieuwe programma, Theatershow 92/93, van 23 juli tot en met 5 september. Wegens een ingrijpende renovatie, die 15 miljoen gulden gaat kosten, is het theater de eerste acht maanden van volgend jaar gesloten; vanaf september 1993 wordt er een Nederlandse versie van de musical The Phantom of the Opera van Andrew Lloyd Webber gespeeld.

De nieuwe eigenaren van het Circustheater, de theaterproducenten Joop van den Ende en Henk van der Meyden en de Maastrichtse ondernemer Benoit Wesley, programmeren zulke musicalprodukties voortaan met een open end, waarbij de voorstelling wordt doorgespeeld zolang er voldoende publiek komt. Voor andere serievoorstellingen is dan geen ruimte meer. Ze hebben echter toegezegd voor Van Vliet, die in het recente verleden actie heeft gevoerd voor het behoud van “zijn” theater, een uitzondering te zullen maken. “Het moet mogelijk zijn hem tussen twee musicalprodukties door of tijdens een vakantieperiode te laten spelen,” aldus directeur Michiel Tromp Meesters.