Federation Cup

Ook bij het vrouwentennis komt het tot een wedstrijd Nederland - Duitsland.

In de eerste ronde van de Federation Cup in Frankfurt won het Nederlands team gisteren met 2-1 van Paraguay en Duitsland met 3-0 van Nieuw-Zeeland.

Brenda Schultz, die zondag nog in de (verloren) finale van Palermo stond, had een dag rust gekregen. Nicole Muns-Jagerman en Manon Bollegraf knapten het alleen op. Dat ging tegen de Zuidamerikaanse meisjes, die nauwelijks enige bekendheid genieten, minder eenvoudig dan verwacht. Nicole Muns-Jagerman verloor in drie sets van Larissa Schärer (6-1 4-6 2-6), waarna Manon Bollegraf en het dubbel Muns/Bollegraf in twee sets wonnen; Bolegraf - Rosana de los Rios 6-2 6-2, Bollegraf/Muns - De los Rios/Schärer 6-1 7-5.

Het als eerste geplaatste Duitslad zette al meteen Steffi Graf en Anke Huber voor de enkelspelen in. Bij elkaar stonden zij slechts vier games af. Huber had voor de 6-1 6-0 tegen Hana Guy (de vroegere Adamkova) slechts 39 minuten nodig. Graf, die na haar Wimbledon-overwinning slechts driemaal op gravel trainde, gebruikte voor de 6-2 6-1 tegen Claudine Toleafoa 44 minuten.