Voetbalclub moet allochtonen toelaten

HAAKSBERGEN, 13 JULI. Het bestuur van de voetbalvereniging Haaksbergen heeft zondag besloten de ledenstop voor buitenlanders ongedaan te maken.

De KNVB had de voetbalvereniging een dag eerder laten weten bezwaren te hebben tegen de ledenstop. De club had de ledenstop vorige week afgekondigd omdat te veel leden van Turkse afkomst zouden toetreden. Nederlandse ouders zouden volgens voorzitter D. Slootboom hebben gedreigd hun kinderen van de club te halen als het percentage buitenlandse jongeren verder zou stijgen. Twintig procent van de 250 leden van Haaksbergen is van Turkse afkomst. Het bestuur verwachtte dat dit zou stijgen tot 70. Volgens Slootboom integreren de buitenlandse leden onvoldoende in het verenigingsleven waardoor afstand ontstaat tot de andere leden. Een aantal Turkse spelers heeft na vrijdag bedankt voor het lidmaatschap.