Vijf Russische militairen gedood in Armenië

MOSKOU, 13 JULI. Bij een vuurgevecht met Armeniërs zijn vrijdag vijf Russische militairen gedood. Armenië heeft gisteren na een Russisch protest zijn verontschuldigingen aangeboden.

Volgens een verklaring van het Russische ministerie van defensie, zaterdag in Moskou uitgegeven, zijn de vijf Russen - een luitenant, een sergeant en drie soldaten - het slachtoffer geworden van een “bandietenaanval” op een Russisch konvooi, waarbij de Armeense aanvallers het hadden voorzien op de wapens. Het ministerie sprak van “een monsterlijke misdaad”. Het eiste een onderzoek en bestraffing van de schuldigen. Het Armeense persbureau Snark liet evenwel weten dat de Russische soldaten waren betrapt toen zij trachtten “illegaal” militaire communicatie-apparatuur te verwijderen en meldde dat de Russen als eersten het vuur hadden geopend. Volgens Snark waren naast de vijf Russen ook drie Armeense politiemannen en drie Armeense burgers om het leven gekomen. Het incident deed zich voor nabij Koemairi, het voormalige Leninakan, in het westen van Armenië. (Reuter)