Krajicek wint

Richard Krajicek heeft het invitatietoernooi van Tokio op zijn naam gebracht, de tweede toernooizege in zijn loopbaan.

In de finale versloeg de Hagenaar de Japanner Matsuoka met 6-3 6-3. Met zijn overwinning verdiende hij 68.000 gulden. Brenda Schultz verloor in Palermo in de finale met 1-6, 7-6, 1-6 van de Française Mary Pierce.

Brenda Schultz zocht de voorbereiding op de Olympische gravelbanen in het met 170.000 gulden gedoteerde toernooi van Palermo, waar de echte vedetten niet warm voor liepen. Via de Italiaanse Baudone en de Kroatische Ercegovic haalde als tweede geplaatste Schultz de finale tegen de als eerste gerangschikte Mary Pierce, die zaterdagavond nog haar halve finalepartij tegen de Italiaanse Farina had moeten spelen. In een wisselvallig duel was Pierce, zestiende van de wereld, te sterk voor Schultz: 1-6, 7-6 (7-3) 1-6 na iets meer dan twee uur.