Doping

Generaal Henry Adefope, het Nigeriaanse lid van het IOC, heeft bevestigd dat de controles na de nationale kampioenschappen in juni te Lagos bij onderzoek in een laboratorium te Londen zes positieve gevallen heeft opgeleverd.

De groep prominente sporters wordt aangevoerd door Chioma Ajunwa, Afrikaans recordhoudster op de 100 meter (10,84) en bij het verspringen (7.06). De andere vijf zijn Charity Opara (400 m), Tina Iheagwam (100 m) en de mannen Innocent Asonze en Aniel Philips (100 en 200 m) en Clement Chukwu (400 m).

Cheryl Thibedeau, de Canadese nummer twee op de 100 meter, maar niet geselecteerd voor de Spelen van Barcelona, is door de Canadese atletiekfederatie voor het leven geschorst. De atlete, in juni onderzocht op het gebruik van verboden stimulerende middelen, blijkt anabole steroïden gebruikt te hebben.