Vorig jaar bijna 3 miljard verlies Olympia & York

TORONTO, 11 JULI. Het noodlijdende Canadese onroerend-goedconcern Olympia & York heeft het boekjaar 1991/92 dat op 31 januari eindigde, met een verlies van 2,1 miljard Canadese dollar (2,98 miljard gulden) afgesloten. Daarin is een voorziening van 1,4 miljard dollar verwerkt.

Dit heeft het concern van de familie Reichmann, dat in surséance van betaling verkeert, gisteren in Toronto bekend gemaakt. Het is voor het eerst dat de onroerend-goedgigant zulke gedetailleerde financiële resultaten bekendmaakt.

In het boekjaar 1990/91 leed het concern nog een verlies van 359 miljoen dollar. Daarin was een afschrijving van 538 miljoen dollar verwerkt. Door de voorziening in het afgelopen boekjaar had het concern eind januari een nagatief eigen vermogen van 134 dollar.

O&Y-president Greenwald zei dat O&Y bezig is een investeerdersgroep te formeren die het kapitaal op tafel moet brengen om het Londense kantorenproject Canary Wharf af te kunnen bouwen. Greenwald liet weten dat in de afschrijvingen over het afgelopen boekjaar niet de waardevermindering van Canary Wharf zijn verwerkt. (ANP, APE)