Vice-premier van Georgië ontvoerd

MOSKOU, 10 JULI. Aanhangers van de verdreven Georgische president Gamsachoerdia hebben gisteren de vice-premier van Georgië, Aleksander Kavsadze, ontvoerd.

Dat berichtte gisteren het persbureau Interfax. Het bericht is inmiddels in Tbilisi bevestigd. De rebellen bliezen nabij Kanti in het westen van Georgië de auto van Kavsadze op. Daarbij kwam de chauffeur van de auto om het leven. Kavsadze werd vervolgens met enkele plaatselijke functionarissen ontvoerd. West-Georgië is het belangrijkste bolwerk van de aanhangers van de afgezette en in januari verdreven Gamsachoerdia. Kavsadze leidt binnen de Georgische regering het staatscomité voor inter-etnische betrekkingen; hij heeft zich vooral beziggehouden met het conflict tussen de Georgiërs en de Osseten in Zuid-Ossetië. (Reuter)