Scheepswervenfusie in Harlingen

De scheepswerven Welgelegen en Tille Shipyards in Harlingen zullen voor het einde van het jaar fuseren.

Dat hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt. Het nieuwe scheepsbedrijf, dat de naam Welgelegen krijgt, wordt gevestigd in de buitenhaven van Harlingen.

Welgelegen heeft vorige maand overeenstemming bereikt over de verplaatsing van het bedrijf vanuit de Harlinger binnenstad naar de buitenhaven. Op die plek is reeds een vestiging van de werf, naast de werf die in gebruik is bij Tille Shipyard. De verhuizing vergt een investering van circa veertig miljoen gulden.

Een meerderheidsbelang in de nieuwe Welgelegen-werf is in handen van de huidige eigenaar van Welgelegen, Scheepswerf Harlingen Holding BV. Kleinere belangen zijn in handen van Cono Industrie Groep, Groningen, aandeelhouder van Tille Shipyards, en de Noordelijke Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij NOM.