Marokko trekt vergunning tot landen van Air Holland in

ROTTERDAM, 10 JULI. De Marokkaanse autoriteiten hebben de landingsvergunning van luchtvaartmaatschappij Air Holland ingetrokken. Air Holland zou de komende weken tien chartervluchten op Tanger uitvoeren. Reden is dat touroperator Safar Tours - die de vliegtuigen van Air Holland huurt - volgens de Marokkaanse overheid geen volledige pakketreis aanbiedt.

Safar Tours zou voor de tien chartervluchten twee miljoen gulden aan Air Holland betalen. Tot nu toe heeft de touroperator alleen nog maar de eerste vlucht betaald. Deze werd overigens vorige week direct na de mededeling van de Marokkaanse autoriteiten afgelast. Zo'n driehonderd Marokkanen en toeristen kwamen toen vast te zitten op Schiphol. Volgens een woordvoerder van Air Holland zijn inmiddels alle passagiers van de tien vluchten (in totaal 1400 mensen) ondergebracht op de lijnvluchten van Royal Air Maroc. Voor een stoel bij Royal Air Maroc betalen de passagiers echter 1300 gulden, tegen 650 gulden bij Safar Tours.

Air Holland hoopt zijn vliegtuigstoelen op korte termijn nog aan andere touroperators die reizen naar andere bestemmingen organiseren, te kunnen verkopen. Bij Safar Tours wil de maatschappij in ieder geval de annuleringskosten in rekening brengen. Die belopen tussen de 25 en 75 procent van het totaalbedrag, aldus een woordvoerder.