Halfjaarwinst Atag stijgt 16,5 procent

In de eerste helft van dit jaar heeft Atag Holding te Ulft (fabrikant van fietsen, keukens, verwarmingsapparaten) 16,5 procent meer winst geboekt dan in de overeenkomstige periode van 1991. De omzet steeg met ruim 25 procent, zo heeft de onderneming vandaag bekendgemaakt.

De winst verbeterde van 8,5 miljoen tot 9,9 miljoen gulden, waarbij de winst per aandeel met 13,6 procent omhoog ging van 4,56 naar 5,18 gulden. Het bedrijfsresultaat nam met 21 procent toe van 19,5 miljoen tot 23,6 miljoen gulden bij een omzetverhoging met 25,4 procent (van 254 miljoen tot 318,4 miljoen gulden).

De winstgroei werd vooral bereikt door de bedrijven die al vorig jaar tot de groep behoorden. Bij de ondernemingen die dit jaar zijn overgenomen (de fietsenfabrieken Koga en Hadee en de Deense badkamer- en keukenkranenproducent CN-Borma), worden plannen uitgevoerd om de winstgevendheid te vergroten.

Atag verwacht dat over het gehele jaar de omzet en winst zullen groeien. Vorig jaar steeg de winst ruim 16 procent en nam de omzet toe met bijna 10 procent.