SALADE MET FRAMBOZEN

Frambozen horen wat mij betreft tot de ultieme creaties van moeder natuur. Doorgaans worden ze naar de hoek van de toetjes verbannen, maar hoe onjuist die eenzijdigheid is bewijst het recept van vandaag. Een lunch- of voorgerecht voor 4 personen:

1 kropje groene krulsla (lollo bianco)

1 gerookte kipfilet

50 gram hazelnoten

4 eetlepels olie

3 eetlepels hazelnootolie

2 eetlepels frambozenazijn

1 theelepel mosterd

zout, peper

1 bakje frambozen

Maak de sla schoon en slinger de blaadjes droog. Snijd de kipfilet in ragfijne plakjes. Hak of halveer de noten, bak de stukjes in 1-2 eetlepels olie lichtbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Klop een sausje van de rest van de olie en van de azijn, mosterd, zout en peper. Kijk de frambozen na op ongerechtigheden. Druppel wat van de saus over de plakjes kip. Hussel de rest door de sla en verdeel de salade over 4 borden. Drapeer hierop de plakjes kip, strooi daar de noten over en garneer het gerecht met de frambozen.

    • Annelène van Eijndhoven