Halfjaarresultaten Robeco fondsen

Het internationale beleggingsfonds Robeco behaalde in het eerste halfjaar een positief beleggingsresultaat van 3,6 procent.

Het uitsluitend in aandelen beleggende Rolinco sloot het eerste halfjaar af met een beleggingsresultaat van 1,2 procent negatief. De resultaten werden gedrukt door tegenzittende beursontwikkelingen in de maand juni. Vooral de sterke daling van de Japanse Nikkei-aandelenindex, die in de eerste jaarhelft 30 procent terugliep, woog zwaar.

Rorento, het internationaal beleggende obligatiefonds van Robeco, behaalde in de eerste zes maanden een beleggingsresultaat van 5,7 procent, de resultante van rente-inkomsten, koers- en valutaverschillen.

Florente Fund en Divirente Fund, twee fondsen die eveneens vastrentend beleggen, toonden een halfjaarresultaat van respectievelijk 3,4 en 4,8 procent. Voor aandeelhouders van Florente - dat geen dividend uitkeert - is het rendement netto.

RG Europe Fund behaalde over de eerste zes maanden van 1992 9,4 procent, terwijl dat van RG America Fund en RG Pacific Fund uitkwam op 3,4 procent en 1,6 procent. Die van de Strategische Portefeuilles van de Robeco Groep bedroegen respectievelijk 2 procent (Groen), 2,2 procent (Blauw) en 1,3 procent (Geel).