Frankrijk maakt zich op voor enorme drukte

PARIJS, 9 JULI. Frankrijk maakt zich op voor een extra druk verkeersweekeinde.

De laatste blokkades van vrachtauto's zijn gisteravond opgeheven. Maar de files zullen de komende dagen veel langer zijn dan tijdens de tiendaagse blokkade-acties van de vrachtautochauffeurs. De schoolvakanties zijn begonnen en dit weekeinde gaan tenminste vijf miljoen Fransen de weg op. Ze krijgen waarschijnlijk versterking van landgenoten en buitenlandse toeristen wier vakantie vorig weekeinde begon, maar die thuis bleven uit vrees voor de blokkades van de "routiers'. Bij uitzondering zullen ook vrachtauto's dit weekeinde mogen rijden: de achterstand in de bevoorrading van winkels, fabrieken en markten die door de blokkades is ontstaan, moet zo snel mogelijk worden ingehaald. Vrijdag is als een "rode dag' geklasseerd door Bison Futé, de Franse verkeersdienst die waarschuwt voor grote opstoppingen op de uitvalswegen van de grote agglomeraties. Zaterdag wordt een grote drukte in het gehele land verwacht.