Renners Post winnen tijdrit Tour de France

LIBOURNE, 8 JULI. Het team van Panasonic heeft vanmiddag de vierde etappe van de Tour de France gewonnen.

De formatie van Peter Post, met Eddy Bouwmans als enige Nederlander, had voor de ploegentijdrit over 63,5 kilometer één uur, 13 minuten en 15 seconden nodig. Dat betekende een gemiddelde snelheid van ruim 52 kilometer per uur. De tweede plaats was voor het Italiaanse Carrera. De renners van kopman Claudio Chiappucci waren in de rit met Libourne (bij Bordeaux) als start- en finishplaats zeven seconden langzamer. De derde plaats was voor Gatorade, de "stal' van Gianni Bugno.

De gemaakte tijden van de ploegen telden mee voor de individuele rangschikking, met dien verstande dat het verlies maximaal vijf minuten kon bedragen. Miguel Indurain en zijn helpers van Banesto (zevende) verloren vijftig seconden op het gezelschap van Post. Voor PDM, met kopman Erik Breukink, was het verlies nog groter: 1.19. Buckler (Raas) verspeelde liefst 2.14. Greg LeMond en de coureurs van Z beperkten de schade tot veertig seconden. RMO, met gele truidrager Pascal Lino in zijn gelederen, liep een achterstand van 1.45 op, maar Lino behield zijn gele trui.

In de rit van gisteren naar Bordeaux triomfeerde Rob Harmeling. Hij versloeg in de "Nederlandse Tourstad' negen medevluchters in de eindsprint.