OP DE VERSIERTOER - VIS OP HET BORD

Laatst stond in de krant dat bergbeklimmer Ronald Naar na het bereiken van de top van de Mount Everest eenmaal beneden werd verrast met een ijstaart die versierd was met aan touwtjes hangende miniatuurklimmertjes.

Kunstig besneden worteltjes en champignons zijn aan mij niet zo besteed, maar eten waarvan een kunstwerk gemaakt is gaat er in als koek.

Een idee om mensen te verrassen die niet van graten houden en toch graag een vis op het bord zien:

4 moten kabeljauwfilet

1 pakje diepvries bladerdeeg

sprieten bieslook

5 lenteuitjes

kappertjes

enkele gekookte garnalen

enkele blaadjes waterkers

boter

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Laat het deeg ongeveer 15 minuten ontdooien. Spreid de deeglapjes uit. Snijd van vier lapjes een driehoek:

Deze driehoeken lijken eenmaal gebakken sprekend op een vissenkop. De vissenogen worden gemaakt met behulp van een kappertje. Snijd van 4 andere lapjes een staart die er zo uitziet:

Bak "kop en staarten' in de oven in ongeveer 10 minuten gaar en lichtbruin. Bak intussen de vismoten in wat boter in de koekepan gaar. Leg op elk bord een vismoot. Leg links ervan de staart van bladerdeeg en rechts de kop. Versier het bord verder met "waterplanten': waterkers, bieslook, lenteuitje.

Leg hier en daar een garnaal. Bestrooi de vis met zout en peper. Wie lege slakkehuisjes in de kast heeft liggen kan ook dit materiaal als versiering gebruiken.