Naamlijst top-15 meest verhandelde Parallelfondsen

Zoals eerder deze week gemeld, begint de Amsterdamse effectenbeurs met ingang van volgende week woensdag (15 juli) dagelijks met de publikatie van een lijst van de vijftien meest verhandelde fondsen op de parallelmarkt.

In de eerste maand zijn dat: DICO International, Free Record Shop Holding, Gelderse Papiergroep, Groenendijk Yellowcabin, Grontmij, Homburg Holding, LCI Computer Groep, Van Melle, Nedcon Groep, Nedschroef Holding, P&C Groep, Sligro Beheer, Welna, Weweler en Handelmaatschappij Joh. Wolff.

De samenstelling van de lijst wordt maandelijks gewijzigd. Na steeds een maand wordt op basis van een zesmaands voortschrijdend omzetgemiddelde een nieuw vijftiental gekozen. Opname op de lijst houdt geen kwaliteitsoordeel in. Doel is uitsluitend het verschaffen van inzicht over de verhandelbaarheid gedurende de afgelopen maand(en), welke marktinformatie van belang is voor beleggers in binnen- en buitenland, aldus de effectenbeurs.