Profijt van lastige service

CUYK, 7 JULI. Het Nederlandse vrouwen-volleybalteam is de serie van vier wedstrijden tegen het GOS ter voorbereiding op het Olympisch toernooi in Barcelona in Cuyk begonnen met winst: 3-1.

Oranje zegevierde met de setstanden van 15-8, 16-14, 10-15 en 15-9. De Nederlandse vrouwen begonnen het duel met een lastige service, waarmee de tegenstander duidelijk moeite had. De eerste set leverde daardoor ook gemakkelijk winst op. De GOS-vrouwen kregen in het tweede kwart meer greep op het Nederlandse spel. Een voorsprong van 12-9 ging echter verloren en Nederland sloot de set opnieuw met winst af (16-14). Met veel wisselingen en beter aanvalsspel veroverde het GOS de derde set met 10-15.

De laatste set had een uitermate boeiend verloop. Nederland raakte met 1-7 achter, haalde op tot 7-7, kwam vervolgens opnieuw achter 7-9 maar besliste daarna het duel met 15-9.

Coach Peter Murphy toonde zich na afloop tevreden over het Nederlandse spel. “Wanneer de ploeg elke wedstrijd zo speelt, zijn wij op het niveau dat noodzakelijk is voor Barcelona.”