Politie voor drugcontrole bij grens

RIJSBERGEN, 7 JULI. Het gemeentebestuur van Rijsbergen vindt dat er bij de grensovergang Hazeldonk een politiepost moet komen. Ook wordt onderzocht of het mogelijk is een straatverbod voor het gebied van de grensovergang af te kondigen voor drugdealers en zogenaamde drugrunners. Burgemeester N. de Jaeger heeft dit gisteren meegedeeld.

Bij de grensovergang langs de autosnelweg Breda-Antwerpen veroorzaakt de handel in drugs in toenemende mate overlast, aldus De Jaeger. “De drugrunners die potentiele klanten werven en begeleiden naar adressen in de randstad waar ze verdovende middelen kunnen kopen, gaan steeds agressiever te werk. De werknemers van de bedrijven op Hazeldonk voelen zich niet meer veilig.”

Daar komt bij dat er in toenemende mate op de grensovergang zelf wordt gehandeld in hard- en soft-drugs. Als het aan De Jaeger ligt wordt er op Hazeldonk een permanente politiepost ingericht. De kosten daarvan zouden kunnen worden gedekt uit reclameboodschappen aan het gebouw, aldus De Jaeger.

De politiepost zou volgens de burgemeester kunnen worden bezet door leden van de marechaussee en de douane. De Jaeger acht het echter wenselijk dat de politie meer mankracht krijgt. Een straatverbod kan worden afgekondigd door toepassing van artikel 219 uit de Gemeentewet. “Dat is in het verleden op de Zeedijk in Amsterdam ook gebeurd”, aldus De Jaeger.