Kunstenaarsactie voor Fodor bij stadhuis A'dam

AMSTERDAM, 7 JULI. Ruim vijftig Amsterdamse kunstenaars hebben gisteravond rond elf uur de in het stadhuis de vergaderende gemeenteraadsfracties een manifest aangeboden tegen de sluiting van museum Fodor. In de gangen van het stadhuis werd een rookbommetje gegooid.

Woensdag beslist de raad over het voortbestaan van Fodor, dat dreigt te moeten wijken voor het nieuw te vormen landelijk Vormgevingsinstituut. Volgens de kunstenaars is er vanwege de aangekondigde uitbreiding van het museum in de panden aan de Keizersgracht ruimte voor zowel Fodor als het landelijk instituut.

J.W. Schrofer, directeur van Rijksacademie en Sj. Ex, directeur Centraal Museum Utrecht, stelden namens de kunstenaars dat Amsterdam niet zonder een podium voor beginnende kunstenaars kan nu de kunstopleidingscapaciteit in Amsterdam juist groter wordt (uitbreiding Rietveld, Rijksacademie, Ateliers '63).