Directeur van gemeentemuseum Helmond stapt op

HELMOND, 7 JULI. Directeur B. Brommer van het Gemeentemuseum Helmond heeft ontslag genomen uit onvrede met de nieuwe organisatorische opzet van de gemeentelijke dienst kunst en cultuur. Dat schrijft zij in een brief aan relaties.

Bij de reorganisatie van het gemeentelijk apparaat in Helmond is een sector Kunst en Cultuur geformeerd, waarvan het Gemeentemuseum deel zal uitmaken. Brommer vindt dat de nieuwe constellatie een inbreuk betekent op het zelfstandig functioneren van het museum, reden voor haar om haar functie ter beschikking te stellen. “Ik kan alleen maar hopen dat het Gemeentemuseum Helmond, dat dankzij grote inspanningen van alle medewerkers een goede naam en bekendheid begon te krijgen, in de toekomst niet ten onder zal gaan”, aldus Brommer, die zich wel beschikbaar houdt voor advies of medewerking aan exposities, onderzoek en andere culturele activiteiten.