TAGLIATELLE MET OLIJVENPUREE

Van dit voorgerecht kan op eenvoudige wijze een hoofdgerecht gemaakt worden: geef er een lamskotelet of een gebakken rode poon bij en een bak sla.

350 g tagliatelle

300 gram groene olijven zonder pit

8 zwarte olijven zonder pit

50 gram pijnboompitten (pignoli)

4 eetlepels verse kruiden: tijm, basilicum, peterselie, oregano e.d.

2 tenen knoflook

1 scheutje tabasco

olijfolie

peterselieblaadjes

zout, peper

Pureer de groene olijven samen met de tuinkruiden, knoflook, tabasco, wat zout en peper. Voeg zoveel olie toe dat er een smeuïg mengsel ontstaat. Rooster in de koekepan in een paar druppels olie de pijnboompitten. Kook de tagliatelle net gaar.

Snijd de zwarte olijven in dunne plakjes.

Verdeel de tagliatelle over de verwarmde borden, schep in het midden wat olijvenpuree en strooi plakjes zwarte olijven, pijnpitten en blaadjes peterselie over de tagliatelle.