Plan: ondergrondse winkels Rotterdam

ROTTERDAM, 6 JULI. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Rotterdam heeft ingestemd met de verbouwing van het Beursplein in het centrum van de stad.

De gemeente wil in de omgeving van het plein een deels ondergrondse winkelstraat aanleggen, een aansluitende winkelpassage in twee lagen, een parkeergarage en een woontoren. Met het plan wil Rotterdam het marktaandeel herwinnen dat de binnenstad heeft moeten prijsgeven aan winkelcentra in buitenwijken en andere steden. De winkelpassage en de winkelstraat komen onder en op het Beursplein, de Van Oldebarneveltplaats en de Coolsingel te liggen. De verbouwing van het Beursplein vergt een investering van tweehonderd miljoen gulden. Daarvan betaalt de gemeente 21 miljoen. De rest van het bedrag komt voor de rekening van projectontwikkelaar Multivastgoed uit Gouda.