Meer dan 200 Tamil Tijgers gedood

COLOMBO, 6 JULI. Bij een actie van het Sri-Lankese leger zijn vandaag 23 Tamil Tijgers gedood, zo heeft een legerwoordvoerder meegedeeld. Eind vorige week werden al 200 rebellen gedood bij een grote militaire operatie. De aanvallen van het leger werden vanuit de lucht ondersteund door helikopters en gevechtsvliegtuigen.

Vandaag was een schuilplaats van de Tijgers het doelwit, in het oerwoud van Thoppigala, in het noordoosten van het land, terwijl de operatie van vorige week zich op het schiereiland Jaffna afspeelde, in het uiterste noorden. Vrijdag werd een hoofdkwartier van de Tijgers op Jaffna gebombardeerd, waarbij volgens het leger vier belangrijke guerrillaleiders werden gedood. De Tamil Tijgers vechten sinds 1983 voor een onafhankelijke staat in het noorden en oosten van Sri Lanka. De burgeroorlog heeft sindsdien aan zeker 17.000 mensen het leven gekost.

Gisteren stortte een vliegtuig van het Sri-Lankese leger, met wapens en munitie aan boord neer, in gebied dat in handen is van de Tamil Tijgers, maar het leger heeft ontkend dat het toestel is neergeschoten. Het vliegtuig, een Y-8 van Chinese makelij, vloog op anderhalve kilometer hoogte toen het plotseling neerstortte. Alle 19 inzittenden, onder wie zes luchtmachtofficieren, zijn om het leven gekomen. (AFP, AP, Reuter)