Hulp Suriname bij opzetten faculteit

GRONINGEN, 6 JULI. De faculteit bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen helpt mee aan de oprichting van een nieuwe faculteit bedrijfskunde aan de Anton de Kom Universiteit in Suriname.

De Surinaamse minister van onderwijs drs C. Pigot kreeg vanmiddag tijdens een werkbezoek aan Groningen een plan voor de samenwerking tussen beide universiteiten aangeboden. De RUG zegt steun toe bij het opzetten van het instituut, de inrichting en kwaliteitsbewaking van het onderwijs, de opzet en mogelijke uitvoering van onderzoek en de inrichting van de bibliotheek. Het rapport is opgesteld door de commissie Bedrijfskunde Opleiding Suriname, en gebaseerd op besprekingen tussen beide faculteiten het afgelopen jaar. Volgend jaar gaat de nieuwe opleiding in Suriname beginnen. Volgens de commissie is er in Suriname een nijpend tekort aan goed opgeleide managers.