Hoger dividend brouwerij Scottish & Newcastle

Het Britse brouwers- en horecaconcern Scottish & Newcastle, onder meer eigenaar van de Nederlandse recreatieonderneming Center Parcs, heeft zijn winst in het op 3 mei afgesloten boekjaar met 29,6 miljoen pond zien toenemen tot 148,5 miljoen pond (479 miljoen gulden).

Zowel in de bier- als in de horecadivisie was de winststijging 3 procent. De divisie recreatie liet een 14 procent hoger bedrijfsresultaat zien. Met name het Franse recreatiepark presteerde uitzonderlijk goed. Per aandeel steeg de winst van Scottish & Newcastle 6,7 procent van 34,1 pence tot 36,4 pence.

Het bedrijfsresultaat van de uit Edinburgh stammende brouwer steeg per saldo 6 procent van 226,2 tot 239,1 miljoen pond (772 miljoen gulden). De concernomzet nam toe van 1.378 miljard pond (4,5 miljard gulden) in het voorgaande boekjaar tot 1.487 miljoen pond (4,8 miljard gulden). Het dividendvoorstel houdt een verhoging in van het slotdividend waardoor het totale dividend 7,3 procent hoger uitkomt dan dat van het voorgaande jaar.