Foto: Feyenoord hervatte vanochtend onder grote ...

Foto: Feyenoord hervatte vanochtend onder grote belangstelling de training.

De meeste ogen waren op de nieuwe trainer Wim van Hanegem (rechts in het wit) gericht. De selectie van Feyenoord kent zes nieuwe spelers. Dat zijn de 23-jarige Nigeriaanse spits Edirin Obiku, doelman Rob van Dijk en de door John van Dijk in de Kuip afgeleverde vier voetballers van SVV Dordrecht, Cameron, Gorré, Refos en Trustfull. De internationals Bosz en Witschge trainden nog niet mee. Zij hoeven zich pas volgende week maandag melden. (Foto NRC Handelsblad/Freddy Rikken)

Daarnaast is volgens Van Aalst het gymnasium zijn exclusiviteit als toegangspoort tot de universiteit kwijtgeraakt. Thans heeft slechts vijftien procent van de aankomende studenten op de universiteit Latijn of Grieks gedaan. In 1960 was dat nog vijftig procent. ""De onderwijspolitiek heeft dus wel wat anders aan zijn hoofd dan het gymnasium'', concludeerde Van Aalst uitdagend. ""De schoolsoort wordt hoogstens getolereerd.''