F. Venema belast met reorganisatie visserij-inspectie

DEN HAAG, 6 JULI. Drs. F. Venema, van het organisatie-adviesbureau Berenschot, wordt interimmanager bij de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van landbouw, natuurbeheer en visserij.

Venema zal deel uitmaken van de directie en wordt speciaal belast met de reorganisatie bij de AID. De Algemene Inspectiedienst staat de laatste tijd ter discussie. Niet alleen de organisatie, maar ook de bedrijfscultuur zou moeten veranderen, zo blijkt uit het advies van de stuurgroep AID en uit het rapport van de commissie-Kroes die eerder dit jaar zijn uitgebracht. Venema was onder meer plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van welzijn, volksgezondheid en cultuur, en lid van de raad van bestuur van Coopers & Lybrand. Venema is nu directeur van Berenschot Interim Management.