Onderzoek klachten bejaardenoord

NISTELRODE, 4 JULI. De inspectie voor de bejaardenoorden in Noord-Brabant stelt een onderzoek in naar aanleiding van een groot aantal klachten over het beleid van de directrice in het bejaardenoord De Stekkerhoek in Nistelrode.

Een plaatselijk comité probeert de directrice en het bestuur tot opstappen te dwingen. De directrice, die geen commentaar wil geven, wordt dictatoriaal optreden verweten. Ze zou onder meer de bejaarden voor bewassing en het schoonmaken van de kamers extra laten betalen, hoewel die kosten zijn inbegrepen in de pensionprijs. Verder zou de directrice bejaarden negeren en kleineren en zou ze personeel dat daartegen protesteert, het leven zo zuur maken dat het uiteindelijk zijn ontslag neemt. Het bestuur van het bejaardenoord, dat zegt van klachten niet te weten, stelt niettemin een, wat wordt genoemd diepgaand onderzoek in.