Halve finales voor mannen wegens regen naar vandaag

LONDEN, 4 JULI. Een kleine duizend toeschouwers op het centre court, die geduldig keken naar de neergutsende regen op het groene tentzeil dat over de baan was gespannen. Suppoosten die een polonaise over de tribune inzetten en umpires die voor één van de tribunes de samenzang, waar Engelsen nu eenmaal goed in zijn, opzetten. Wimbledon beleefde gisteren de zevenentwintigste volledig verregende dag sinds het tennistoernooi in 1877 begon.

Niets nieuws onder de zon dus, ware het niet dat de organisatoren voor het eerst een unieke service voor de teleurgestelde bezoekers hadden. Bezitters van een kaart voor het centre court (ongeveer 150 gulden) of baan 1 kunnen met ingang van dit jaar hun geld volledig terugkrijgen of hebben tegen inlevering van het toegangsbewijs de garantie op eenzelfde kaart voor volgend jaar, waarvoor dan weer wel het dan geldende tarief moet worden neergeteld.

Verder was het een traditionele dag. Toeschouwers die onder paraplu's over het terrein paradeerden hopende op het moment dat de halve finales bij de mannen zouden beginnen. Naarmate de dag vorderde was al besloten de ontmoeting van John McEnroe en Andre Agassi, de meest tot de verbeelding sprekende wedstrijd, op het centre court te laten spelen gelijktijdig met de andere halve eindstrijd tussen Pete Sampras en Goran Ivanisevic. Maar ook die ongebruikelijke simultaan kwam er niet.

Het hele programma werd opgeschoven naar een ongebruikelijk vroeg tijdstip vandaag: 11.30 uur. Mits de regen het toelaat. De weersvooruitzichten waren niet gunstig voor het weekeinde waardoor er al gespeculeerd werd over een eventuele finale op maandag. Maar ook dat heeft Wimbledon al eerder beleefd. Het laatst in 1988.