Directeur LSV eist 1,5 miljoen van specialisten

ROTTERDAM, 4 JULI. De economisch directeur van de Landelijke Specialisten Vereniging (LSV), drs. H. Willems, eist circa anderhalf miljoen gulden van zijn werkgever als tegemoetkoming voor zijn vertrek. Willems, die 21 jaar in dienst is bij de vereniging legde zijn claim gisteren voor aan de Utrechtse kantonrechter.

Willems wil zelf weg bij de LSV. Hij was jarenlang een dominante figuur binnen de specialistenvereniging. Tijdens de conflicten, eind jaren tachtig, tussen de LSV en het ministerie van WVC over de omvang van de specialisteninkomens, gold hij als de belangrijkste gesprekspartner van de LSV voor het departement.

De economisch directeur wil de vereniging verlaten omdat hij zich gebruskeerd acht door een recent onderzoek van een extern adviesbureau. Dat concludeerde volgens de woordvoerder van de specialistenvereniging onder meer dat de huidige tweehoofdige directie moet worden ingekrompen tot één directeur. Het bestuur van de LSV steunt dit voorstel; de ledenvergadering heeft er eveneens mee ingestemd. “Willems heeft daaruit blijkbaar de conclusie getrokken dat hij niet langer directeur zou blijven”, aldus de LSV-woordvoerster. Zij wijst erop dat het bestuur nog niet heeft bepaald wie straks de eenhoofdige directie zal bemannen. Wel zegt ze dat er sprake is van “slechte verhoudingen” op het LSV-hoofdkantoor.

De raadsman van Willems, mr. E. Vilé, zei gisteren voor de rechter dat economisch directeur Willems en enige van zijn naaste collega's de laatste jaren door het bestuur “onvoldoende in hun waarde en kennis worden gelaten”. Volgens Vilé staat het vast dat het bestuur Willems wil degraderen tot hoofd van een op te richten economische "afdeling'.