CDA herstelt zich in opiniepeiling

DEN HAAG, 4 JULI. Het CDA lijkt een inzinking in de opiniecijfers van de afgelopen weken teboven te zijn.

De christen-democraten zouden bij Kamerverkiezingen nu zo'n 52 zetels behalen, volgens een op 29 juni afgesloten peiling van het bureau Interview voor intern partijgebruik. In een opiniepeiling van het Nipo, die gisteren bekend werd, kwam de partij niet verder dan 45 zetels. De PvdA, die volgens het NIPO juist weer wat terugkrabbelde na een sterke daling, blijkt in de peiling van Interview nog steeds slechte resultaten te boeken. De partij blijft steken op niet meer dan 25 zetels, wat bijna een halvering van de huidige fractie zou betekenen. De opmars van D66 is volgens de cijfers van Interview tot stilstand gekomen. De partij is volgens de jongste meting nog goed voor 31 zetels. In mei voorspelde Interview 36 zetels voor die partij.