Transfer Lentini

De miljoeneninvestering van AC Milan in de 23-jarige Gianluigi Lentini heeft al zijn eerste vruchten afgeworpen.

De dag nadat de transfer bekend werd, zijn 3500 seizoenkaarten verkocht. Milan heeft nu al 70.500 abonnementen verkocht, waarmee het oude record van Napoli is overtroffen. De club mikt op de 80.000. Vele supporters van Lentini's vorige club, Torino, zijn hun seizoenkaarten weer aan het verkopen, uit protest tegen de transfer. Het is gisteren opnieuw tot rellen gekomen bij de kantoren van Torino.

AC Milan heeft gistermiddag na overleg met Lentini enige financiële opening van zaken gegeven. Manager Adriano Galliani vertelde dat Lentini per jaar 2,1 miljoen gulden netto krijgt (ruim vier miljoen gulden bruto). Torino heeft volgens Galliani 21 miljoen gulden gekregen. De totale transfer komt volgens Galliani op 42 miljoen gulden, ruim onder de honderd miljoen gulden waarover Torino-president Borsano het had. Lentini heeft tevens een reclamecontract gesloten ter waarde van ongeveer drie miljoen gulden bruto per jaar. Bovendien leent Milan Torino twee spelers uit.