Snel Reizen over naar Holland International

Holland International is zover in de onderhandelingen met Snel Beheer dat overneming van Snel Reizen in Rotterdam te verwachten valt, maakte Holland International gisteren bekend.

Het is de tweede overname in een week tijd. De reisorganisatie (met een jaaromzet van 1,1 miljard gulden) verwierf begin deze week een zestig procent aandelenbelang in het Rotterdamse rondvaartbedrijf Spido dat met zes schepen jaarlijks 350.000 passagiers vervoert. In Amsterdam heeft Holland International twaalf rondvaartboten in de vaart. Snel Reizen heeft elf reisbureaus in Rotterdam. Er werken 53 mensen. Vorig jaar werd een omzet behaald van 45 miljoen gulden.

Het te Rijswijk gevestigde Holland International is voor 80 procent eigendom van het Duitse warenhuisconcern Kaufhofen verwierf eerder dit jaar twee van de grotere Belgische reisbureaus.