Jaarwinst Audax met 55 pct gedaald

Audax, houdstermaatschappij van uitgeverijen, boekwinkels en distributiebedrijven voor boeken, kranten en tijdschriften, heeft een minder goed jaar achter de rug.

Zeven functionarissen, onder wie bestuurslid L.M.M. Gorris, vertrokken, zo vermeldt het jaarverslag over 1991.

De omzet steeg vorig jaar van 300,1 tot 317,7 miljoen gulden en het bedrijfsresultaat zakte van 8,3 tot 6,2 miljoen gulden. De winst daalde van 4,9 miljoen tot 2,2 miljoen gulden, vooral door incidentele lasten van 3 miljoen gulden.

Tot Audax behoren Uitgeverij De Vrijbuiter (met bladen als Aktueel, Mijn Geheim, FC Knudde), Cascade (AvantGarde en Esquire), Uitgeverij Kontekst (Weekend), de detailhandelsorganisatie Ako, tijdschriftenimporteur Betapress, kranten- en bladenimporteur Van Gelderen, Danklof (leesmappen) en Van Ditmar Boekenimport.